For at SCENT STOP! skal virke kreves det at konsentratet blandes med vann slik at mikroorganismene i middelet aktiveres. Konsentratet skal ristes før det blandes med et forhold på 1+9.Spray/hell så middelet på flekken og la det tørke av seg selv.

Når mikroorganismene har kommet i kontakt med vannet skal blandingen helst benyttes innen 7 dager for å kunne virke så effektivt som mulig. Etter 7 dager avtar effekten og man kan da tilsette mer konsentrat i blandingen. Det mest kostnadsbesparende er dermed å ikke blande ut mer enn du beregner å bruke innen 7 dager.

Ved behandling av en gammel flekk kan/bør du la middelet få sitte i en stund ettersom SCENT STOP! arbeider med å ”spise” lukt så lenge middelet er bløtt/fuktig. Gjenta behandlingen hvis det er nødvendig.

Sanerings/behandlingstips for SCENT STOP!

For å få et så vellykket resultat som mulig ved bruk av SCENT STOP! er det en del ting man må tenke på.
SCENT STOP! er helt ufarlig for mennesker og dyr, og for at saneringen/behandlingen skal bli vellykket så må HELE flekken som skal behandles bløtes/fuktes. For det absolutt beste resultatet er det bra om flekken er bløt/fuktig i 24-48 timer. Den aktive mikroorganismen behøver syre for å kunne arbeide og tørketiden må ikke påskyndes med vifte, sol eller annet. SCENT STOP! hverken bleker eller farger, men man skal likevel alltid teste om tøyet som skal behandles er fargeekte. Prøv å spraye litt på undersiden av f.eks. matten før saneringen/behandlingen begynner for å forsikre deg om at ikke tøyet slipper farge. Som med alt annet bør sunn fornuft brukes og man bør ha i bakhodet at det iblant kan behøves en litt tøffere sanering/behandling for å oppnå et perfekt resultat.

Om du ikke finner noen tips her som gjelder akkurat det du skal sanere/behandle, så ber vi deg maile oss på scentstop.no@gmail.com så hjelper vi deg gjerne. LYKKE TIL!

Sofa

For et best mulig resultat skal man alltid spraye/helle på minst like mye saneringsmiddel som katten har tisset. Hvis SCENT STOP! ikke kommer i kontakt med tisset, kan heller ikke middelet ”spise” odøren/lukten. Spray på plan overflate og om det er ryggdelen som skal saneres og putene ikke lar seg fjerne anbefales å legge sofaen bak slik at ryggdelen ligger så flatt som mulig for at middelet ikke bare renner av men ned i tøyet der lukten kommer fra. Hold flekken bløt/fuktig i 48 timer.

Skinnsofa

For at middelet skal virke anbefaler vi å legge en nøytralt farget klut på flekken som skal behandles og at man så sprayer eller heller på duken for at middelet ikke skal renne av.
Dermed vil duken hjelpe til med å holde flekken fuktig de nødvendige 24-48 timene for at best mulig resultat skal oppnås. Gjenta ved behov! Før sanering/behandling skal man teste middelet på et sted på skinnet som ikke synes (baksiden av en pute for eksempel). Mange rapporterer om harde tisseflekker på skinn som har blitt myke igjen.

Seng

Om flekken som skal saneres/behandles er i overmadrassen er det best å flytte den ut av sengen før behandling. Legg den på et sted som er plant og legg noe under som fanger opp væsken som kommer til å renne gjennom madrassen. Bløt (spray eller hell) flekken og hold den bløt/fuktig i minst 24 timer, dog helst 48 timer. Gjennomfør samme behandling på hovedmadrassen hvis det viser seg at også den trenger behandling. Gjenta ved behov.

Matte

Hvis du vet hvor tisse-/avføringsflekken er, behøver du ikke å behandle hele matten. Bruk et egnet kar el. l. til å ha under flekken som skal behandles for at væsken ikke skal renne rett gjennom og ødelegge gulvet (en søppelsekk kan brukes). Spray området som skal saneres/behandles og hold det fuktig i minst 24 timer men helst 48 timer. Gjenta ved behov.

Sko

Bland ut SCENT STOP! med vann og hell blandingen i en vanntett plastpose. Putt skoen i posen og pass på at hele skoen blir gjennomvåt før du lar den ligge i væsken ca. 10 minutter. Bytt og legg den andre skoen i posen og la denne også bli gjennombløt i ca. 10 minutter. Legg skoene med sålen opp slik at eventuell væske renner ut. La skoene selvtørke til de er helt tørre.Alternativt: Legg skoene i en balje med SCENT STOP! og la dem bli helt gjennombløte før de tas opp og tørkes. Gjenta behandlingen ved behov!

Gardiner

Om ditt husdyr har tisset på gardinen så behøver du ikke ta den ned før behandling. Det kan være vanskelig å få gardinen bløt hvis den bare henger rett ned så hold i stedet gardinen med flekken i den ene håndflaten og spray så flekken blir gjennombløt. Gjenta behandlingen etter 3-6 timer.
Gjenta behandlingen ved behov!

Parkettgulv

Når man skal sanere/behandle gulv kreves det en viss “fingerspissfølelse” for hvor mye væske man skal våge å helle på gulvet. Det kan vise seg nødvendig å sanere/behandle gulvet i flere omganger.Vi fraskriver oss alt ansvar og overlater avgjørelsen til den enkelte. Når det gjelder gamle tisseflekker på tregulv kreves litt tøffere behandling og vi har fått rapporter om mange vellykkede saneringer/behandlinger der flekkene delvis eller helt har forsvunnet der man har turt å være litt ”modig”. Urin/avføringsduft fra 5 år gamle flekker har forsvunnet med store kostnadsbesparelser ettersom man da unngikk å skifte ut gulvet; en god referanse for vårt produkt.

Hvordan Brukes DIRT STOP?

DIRT STOP EXTREME blandes ut i forholdet 1/400.Vask gulvet som vanlig med en mopp/klut. DIRT STOP rengjør i dybden og du har nå et rent gulv ikke bare på overflaten. For det beste resultatet; vask gulvet med DIRT STOP EXTREME og spray etterpå med GERM STOP!

Hvordan brukes GERM STOP?

GERM STOP brukes i stedet for Virkon når man søker et godt og rent miljø for sine dyr uten ubehagelige bakterier. Middelet blandes ut i forholdet 1/100 og kan med fordel sprayes direkte på underlaget.For det beste resultatet: Vask gulvet med DIRT STOP EXTREME og spray etterpå med GERM STOP.